Mezinárodní výstava Nitracanis - Nitra (SK) 19.-20.11.2011

21.11.2011 17:15

O víkendu jsme se zůčastnili po delší době výstavy. Tentokrát to byla slovenská Nitra a dvoudenní Nitracanis. Pro nás poslední výstava roku 2011. Až do pátku jsme si nebyli jistí zda pojedem, protože Áze končí hárání. Tudíž jsme neřešili ani ubytování, kdybychom náhodou byly posláni domů už od vchodu:). Naštěstí se vše obešlo bez komplikací a ani se za náma nestahovaly mračna psů...

Sobotní posuzování měl na starosti slovák p.Jursa, jehož kladné hodnocení si ještě dobře pamatujem z poslední klubovky :). Jeho posuzování se nám opět líbilo, samozřejmě nemyslím jen vzhledem k nám. Snažil se posuzovat nahlas a každého seznámil podrobně s důvodem svého posudku. Ve třídě pracovní nám byl udělěn titul V1-CAC. V dalším posuzování vítězily jiné feny, kvůli Ázčině horšímu osrstení hrudníku. Musíme souhlasit, protože v sezoně honů je opravdu dost oškubaná a samá jizva... Na nic jsme nečekali a jeli domů, vyspat se na neděli. Nebyl to nejlepší nápad, protože ujet za víkend celkem 800km bylo opravdu unavující nejen pro nás.

V neděli jsme si alespoň přispali a dorazili do Nitry až před obědem. Nic nám neuteklo, výmaři se na řadu dostali až hodně po 12. hodině. Nedělní posuzování řídila maďarská sudí. U ní jsme byli už méně úspěšní a odcházeli jsme velmi zmatení s výsledkem V2-res.CAC. Zmatení ne kvůli výsledku, ale kvůli samotnému "tichému" posuzování, kdy jediným vodítkem bylo potřesení rukou od sudí. Bohužel třásla rukou střídavě jak úspěšnějším, tak i těm méně zdatným. Znamenalo to zmatené pobíhání z kruhů a zpět, kdy si nejeden majitel myslel, že odchází jako neúspěšný a bylo to přesně opačně:).

S větším úspěchem jsme díky zmiňovanému hárání a sezoně honů vůbec nepočítali, takže celkově až na ujeté kilometry spokojenost.