Dvojitý úspěch na SZVP "Těšanský pohár" 16.7.2011

18.07.2011 10:08

S radostí mohu napsat o aktuálním úspěchu ze sobotních, sluncem zalitých Těšan. O víkendu se tam konaly avizované SZVP "Těšanský pohár", na který jsme se velmi těšili z více důvodů... Prvním byla opět skvělá parta na týdenním výcviku před zkouškami. Dalším, dle mého úsudku výborná připravenost Ázky na tyto zkoušky. A taky předpověď, která slibovala velmi horké počasí, takže se mohla i Gábina a celá korona během zkoušek opalovat:). (Gabce se slunění tak líbilo, že si odnesla lehčí úpal).

 

Poháre se v sobotu zůčastnilo 24 psů se svými vůdci a díky velkému zájmu ještě několik dalších absolvovalo zkoušky v něděli na vyškovsku. Rozhodčí byli tentokrát ve složení:

Ing. Petr Klaška, Jan Šmikmátor, Jaroslav Malý, Vladimír Kulhánek, Jiří Rábl, Bronislav Procinger, Milan Musil, Martin Petr

a hlavní p. Pavel Konečný.

Pouze 3 psům se zkoušky nevydařily a v jejich průběhu tedy odstoupili. Zbylá většina (18) pohár absolvovala v I.ceně a 3 byli v ceně II. Pánové rozhodčí byli přísníní, nicméně spravedliví a objektivní a celé zkoušky se nesly v dobré náladě.

Nám se tentokrát nezadařilo v disciplíně "nahánění v rákosí". Los nám určil stanoviště jen s úzkým pásem rákosu a proto mi psice vybíhala moc často ven a její hledání bylo krátké a mělké, což musím samozřejmě uznat. Takže tady známka 2. Přípravu na takovou situaci jsem podcenil a trénoval vždy na velké ploše, takže vím na čem pracovat... Nicméně to byl jediný náš nedostatek a nezábránilo nám to získat cenu I. s počtem 90/100bodů.

Pokleslejší náladu z bilance v rákosí nám ale nakonec spravila disciplína o nejrychlejšího psa těšanského poháru, které se mohli zůčastnit všichni psi bez ohledu na umístění a počet bodů na zkouškách. Byl to vyřazovací závod, kdy vždy dva psi byli současně vypuštěni na vodu a nejrychleší uchopivší atrapu kachny postupoval. Tady jsme excelovali a pohár byl náš :-). V sekci videa se můžete přesvedčit, jak vypadalo finále;).

Tak a za 3 týdny tu máme zkoušky lesní, tak jdeme na to...