Lovecká sezona 2012

07.01.2013 14:18

Oklepali jsme se snad ze všech útrap loňského roku a do "dva tisíce třináctky" chceme vkročit správnou nohou. Hlavně aby ta noha zůstala celý rok zdravá:)

Štěňátek se již bohužel v budoucnu nedočkáme, to však neznamená, že bychom zaháleli po lovecké stránce.

Poctivě se účastníme většiny honů na pernatou zvěř v naší "domovské" bažantnici na kyjovsku. Letos jsou nám dopřány velmi bohaté výřady, což znamená spoustu dřiny pro všechny psy i honce. Výřady činí od 200 do rekordních takřka 600ks bažanta. Psů bývá kolem 10, tak lze snadno dopočítat, jak jsou naši čtyřnožci vytíženi. :)

 

Musíme zaklepat, že zatím se nám přihodilo pouze jedno zranění, ač o to vážnější... Při 4. leči ze 7 se Azzis při nádherném výkonu přinášení bažanta asi ze vzdálenosti 40m NA RYBNÍCE povedlo ve vodě roztrhnout jeden z prstů zadního běhu. Ranka nevypadala nijak vážně, ale 7. leče jsme se už nebyli schopni zůčastnit. Krve jako na jednotce intenzivní péče, Azinka se začínala motat... Opravdu hrozný pohled. Pak následovalo 14 dnů na lůžku, ale rána se krásně zhojila. Těšíme se na poslední leč, pak zasloužený několikadení odpočinek.