Mezinárodní výstava psů Mladá Boleslav 27.8.2011

27.08.2011 20:40

Dnes jsme vážili dlouhou cestu do M.Boleslavi na další mezinárodku. Ráno to vypadalo na krásný den, teplota při zahájení byla 22°C a slunce jen mírně zakrývaly mraky. Překvapila nás hojná účast výmaráků u našeho kruhu č.22. Dle katalogu jsme napočítali úctyhodných 38 šediváků a o to větší bylo překvapení, že jsme víc jak 3/4 viděli asi prvně:).

Tento kruh posuzoval pan Buba, známý sympatický showman:). Samotné posuzování bylo pěkně rychlé, nikoli však odfláknuté. Pan Buba vždy potěší koronu hlasitým a srozumitelným výkladem při posuzování.

Výmaři se proto dostali na řadu celkem brzo, odhadem už před 11.h. Bylo to fajn, protože ranní krásné počasí se začalo kazit a teplota prudce padala až pod 15°C, na což nikdo z přítomných asi nebyl připraven.

Azince s paničkou se tentokrát extrémně dařilo i v této velké konkurenci. Ve třídě pracovní jsme byli sami, takže jsme bez okolků sklidili titul V1 CAC a šlo se dál. Během pár minut přibyl další, krásný CACIB. A velkou radost ještě znásobil titul BOB, který nám mezi dospělými dosud chyběl!!!

Stačili jsme se občerstvit a za mírného deště se holky vrhly do finále v VII.skupině FCI, kterou s přehledem a našim obrovským údivem taktéž vyhrály a už si nesly 4.titul tohoto dne BIG.

Do absolutního finále mezi 10 psů z ze 4000 celého dne se očividně už nikomu moc nechtělo. Liják a silný vítr zahnal diváky domů a jediný kdo se ještě bavil, byli sudí schovaní za pevnými stany:). Rozsudek padl během pár sekund, přiznám se, že ani nevím co za plemeno vyhrálo, my letěli jak namydlení zatopit v autě:-D.

Ze soutěže, ve které jsme se umístili zatím nejlépe, jsme prchali jak z prohrané války... Celodení výlet o celkových 510km se však vyplatil;)