Smutná událost...

07.06.2012 17:25

Nezbývá mi, než oznámit tu špatnou zprávu... Včera jsme si prožili noční můru každého chovatele. Náš první vrh se bohužel nepovedl tak jak jsme si všichni přáli a muselo přijít na císařský řez. Dalo se tušit, že se děje něco nestandartního, protože císařák u výmarů není nic obvyklého.

Azinka přenášela o celý týden a stále se nechystala ani svým chováním, ani fyziologickými znaky dát na jevo blížící se porod. Čekali jsme do posledního možného okamžiku, zda se příroda sama umoudří, ale nestalo se. Po císařském řezu se ukázalo, že vývoj štěňátek neprobíhal jak měl. Z největší pravděpodobností se jednalo o následky docela silného zánětu, který se vysktl ihned po krytí a byl léčen antibiotiky. Hrozilo tehdy reálné riziko kastrace, nebylo co řešit... Jenomže Azzis bojovala tak statečně, že místo raného potratu donosila štěňata až do konce, čímž nám dávala naději až do posledního dne.

Jakékoli spekulace o tom co by kdyby... nemají absolutně smysl. Postupu pana doktora Chyby se nedá nic vytknout. Áza byla pod dohledem dlouho před porodem a dřívější zásah by nic neřešil, pozdější už samozřejmě nebyl možný a ohrozil by život maminy.

Samotná operace snad dopadla jak měla. Azinka je vzorný pacient. Dále jsme pod dohledem veterináře a budeme se modlit, aby se Azinka zcela zahojila na těle i naduši. Ke kastraci naštěstí nemuselo dojít, děloha se jevila naprosto v pořádku. Budeme věřit, že svou dávku smůly si už vybrala a vyléčí se.

Pokud nám osud nehodí pod nohy další kládu, pokusíme se o krytí zase příští jaro.

Všem co na nás mysleli moc děkujeme. To je to nejcennější co v podobných situacích člověk má. Jsme rádi jaká parta lidí je kolem výmaráků. Posunuje toto dokonalé plemeno až do nebeských výšin!

Držte prosím palce i nadále, ještě budou potřeba...